Skousbo i Viby Sjælland

Skousbo i Viby Sjælland

DGNB Guld certificering
Bofællesskaber i Viby Sjælland
År: 2023 –
Status: ingangværende

OSBY & VILEV & VORSBY er tre bofællesskaber med egen identitet og brugergruppe, men med synergier både til byggeproces og senere med administration og vedligeholdelse. OSBY , VILEV & VORSBO repræsenterer en nytænkende arkitektur med en meget høj bæredygtigheds- profil og med typologier, der skaber et helt nyt boligtilbud i Roskilde Kommune.

Den arkitektoniske ambition med Skousbo

BOFÆLLESSKABET

I OSBY, VILEV & VORSBY tilbydes beboerne et trygt og meningsfuldt lokalsamfund, hvor de kan spise sammen, træne sammen, danse og lege, se film, hjælpe hinanden og meget mere. Et bofællesskab, der respekterer forskelle og giver masser af plads til den enkeltes privatliv, men også respekterer vores menneskelige behov for at føle, at vi bidrager og deler gode oplevelser med hinanden.

OSBY, VILEV & VORSBO er et positivt tilvalg af en livsstil, hvor vi ikke alle skal eje alt og have besværet. Ved at kombinere lejebolig og deling af faciliteter og ressourcer, som vi har brug for, opnår beboerne ikke kun en hel række konkrete materielle og økonomiske fordele. Beboerne lever også meget mere bæredygtigt og mere socialt på denne måde med fokus på det gode liv, relationer og sjove aktiviteter.

MASTERPLANEN

OSBY, VILEV & VORSBO er en del af Roskilde Kommunes vision for Skousbo, et helt nyt og innovativt byudviklingsområde i Viby, der skaber et nyt bæredygtigt kvarter baseret på klimatilpassede og energioptimerede arkitektoniske løsninger. Dette nye distrikt er, inspireret af Roskildes succes med Trekroner, under udvikling med ambitionen om at etablere nye boligtyper og leveformer, som giver borgerne muligheder for at realisere forskellige former for interessebaserede og praktiske fællesskaber, afhængigt af livsform og -fase. F.eks. fællesskaber omkring børnepasning, vandreture, madklubber osv. OSBY, VILEV & VORSBY integrerer den omgi- vende natur som en naturlig del af nabolagets udendørs områder, hvor beboerne opfordres til at bruge naturen og dyrke deres egne grøntsager og holde dyr.

Skousbo i Viby Sjælland er udviklet og bygget af Momentum+.
Læs mere om projektet på Momentum+ hjemmeside ved at klikke her