Skimmel

Skimmel

Renovering, ombygning og transformation bliver mere udbredt end hidtil.

Set ud fra et bæredygtighedsperspektiv, er det afgørende at bevare de bygninger vi allerede har, da bygningerne indeholder en stor mængde indlejret CO2e.  

En stor udfordring er dog at transformere de ældre, uisolerede og ofte fugtige bygninger til tidssvarende energieffektive bygninger med varmt, tørt og sundt indeklima.

Transformationen kræver grundig bygningsgranskning og kortlægning inden projekteringen igangsættes.

Vores team er blandt landets mest erfarende udi at undersøge og kortlægge ældre bygninger, og rådgive om fugttekniske og bygningsfysiske velfungerende løsninger.

Særligt isolering af den ældre bygningsmasse er komplekst, da der skal tages hensyn til ikke alene bygningens udseende og fremtidige anvendelse, men også de ændringer i fugt og temperatur som isolering medfører.   For at et renoverings,- ombygnings,- eller transformationsprojekt bliver robust og langtidsholdbart, er det derfor essentielt, at bygningens konstruktioner nøje undersøges og kortlægges.

Indledningsvis tilstands- eller førsynsundersøgelse

Inden for DGNB lægges der ligeledes stor vægt på fugt i forbindelse med renoveringsprojekter, og der skal udarbejdes en tilstands- eller førsynsundersøgelse af de eksisterende forhold af en fugtsagkyndig, som har den nødvendige tekniske viden. Undersøgelsen kan bestå af en visuel gennemgang og indikationsmålinger med relevant fugtmålerudstyr. Undersøgelsen skal udmunde i en konklusion om de aktuelle forhold samt evt. udbedringsforslag. Fremgangsmåde og omfang skal naturligvis ske i overensstemmelse med teknisk fælleseje som SBi-anvisning 277, Sbi-anvisning 278 samt Sbi-anvisning 279.

Risikovurdering og handlingsplan for fremtidige konstruktioner

Der skal ligeledes udarbejdes risikovurderinger for de fremtidige konstruktioner og ændringer f.eks. nye overfladebelægninger heraf nye gulv- og malingstyper men også efterisoleringer mv. Dette bør gøres, da ændringer eller anden anvendelse kan medføre væsentlige konsekvenser for både fugtvandring og varmeledningsevne i de allerede eksisterende bygningskonstruktioner med fugt- og skimmelproblemer til følge. 

En sådanne risikovurdering kan f.eks. tage udgangspunkt i en beskrivelse af konstruktions­principperne og en vurdering af de potentielle risici heraf: Nedbør, grundfugt, overfladevand, brugerrelateret fugt og byggefugt. Disse risici kan herved udmunde i særlige opmærksomhedspunkter og vedligeholdelsesarbejde. Risikovurderingen skal derfor løbende opdateres igennem byggeriets faser og danne grundlag for fokusområder ved kvalitetssikringen i udførelsesfasen og for den fremtidige drift og vedligehold.

DMR har indgående viden og erfaring, og kan udføre de nødvendige undersøgelser og vurderinger, uagtet om det er et DGNB-certificeret projekt eller ej.

Vi er klar til at hjælpe dig og dit projekt sikkert gennem denne del af opgaven.

Kontakt vores afdelingsleder for fugt- og skimmelafdelingen hvis du ønsker at drøfte et konkret projekt.

Kontaktpersoner


Rune Høgh
Kontor- og afdelingsleder, skimmel og fugt
Cand.scient, biolog

+45 40 76 06 57
E-mail